Vier generaties lang sterk in hout

Hout – Bois van Steenberge is een gevestigde waarde binnen de houtindustrie. Wij staan bekend om onze on-time leveringen van hout en plaatmateriaal aan de burgerlijke bouwkunde, de verpakkingsindustrie en de grotere houthandels.

Een familiebedrijf met een rijke geschiedenis

Hout – Bois van Steenberge wordt in 1903 opgericht door Joseph van Steenberge wanneer hij een houthandel overneemt in het centrum van Zottegem. Het is de typische houthandel van toen, waar de plaatselijke bevolking met paard en kar wordt beleverd. Zijn zoon Paul van Steenberge vervoegt het bedrijf in 1939 en breidt het bedrijf nationaal uit tijdens de jaren ’50 en ’60. Het familiebedrijf evolueert snel tot een toonaangevende specialist inzake hout en plaatmateriaal, met als gevolg een verhuis in 1963 naar het huidige 5 hectare grote terrein in Zottegem-Elene. Na het plotse overlijden van Paul van Steenberge in 1969, wordt hij opgevolgd door twee van zijn zonen, Marc en Luc, die al enkele jaren actief zijn in het familiebedrijf. Onder leiding van de derde generatie wordt het familiebedrijf verder uitgebouwd, inclusief modern machinepark. De broers opteren voor een diversicatie binnen de bouwsector door de oprichting en overname van verschillende bedrijven. Ze besluiten uiteindelijk om elk hun eigen weg te gaan en de verschillende bedrijfstakken op te splitsen.

A544 B1 E9 1 A62 452 F 871 F E201 D5342 E0 F

Een sterke toekomstvisie met internationale ambities

Eind 2020 nemen Véronique van Steenberge en haar echtgenoot Benoît Clarysse Hout - Bois van Steenberge over van haar vader Marc van Steenberge. De vierde generatie wil het bedrijf internationaal uitbouwen: professionaliteit, innovatie en duurzaamheid zijn dé keywords in het uitbouwen van een sterke toekomstvisie voor het familiebedrijf.

DSC00033

Diepgewortelde ervaring in hout en plaatmateriaal

Wij combineren onze decennialange ervaring en knowhow met een innovatieve kijk op de toekomst. Zo kunnen we anticiperen op de steeds evoluerende behoeften van onze klanten en gaan wij oplossingsgericht te werk. Dit doen we samen met ons team van houtspecialisten die de nieuwste tendensen en technieken op vlak van naaldhout en plaatmateriaal van dichtbij opvolgen.

Team Hout Bois van Steenberge

State of the art machinepark voor hout op maat

Hout – Bois van Steenberge staat voor absolute flexibiliteit en maatwerk. Dankzij ons modern machinepark en een doorgedreven customer service kunnen we onze klanten hout en plaatmateriaal op maat aanbieden. Bovendien beschikken we over een grote houtvoorraad die ons toelaat kort op de bal te spelen. Van hout schaven tot gecertificeerd drenken,you name it, we do it.

0 B4 EC1 F2 625 A 4093 BFAE C17 BCA4548 C1 kopie

Sustainable wood is the way to go

Bij Hout – Bois van Steenberge geloven we stellig in een ecologische way of life. Daarom zetten we volop in op duurzame alternatieven voor traditionele bouwmaterialen en blijven we investeren in nieuwe technieken en materialen die cruciaal zijn voor duurzaam bouwen. Wij zijn dan ook trots op onze status van FSC® en PEFC gecertificeerd bedrijf, de ultieme bekroning van ons werk met uniek verantwoord hout.

9 Q6 A0522