Missie & visie

Missie

Hout – Bois van Steenberge is sinds 1903 de internationale houtspecialist bij uitstek voor het importeren en het on-time leveren van ruw en bewerkt naaldhout, plaatmateriaal, gemodificeerd hout en tal van afgewerkte houtproducten aan de burgerlijke bouwkunde, de verpakkingsindustrie en de grotere houthandels.

In ons modern machinepark behoren absolute flexibiliteit en doorgedreven maatwerk tot de mogelijkheden. We blijven ook steeds investeren in de nieuwste technologieën en voorzien permanente opleidingen voor onze medewerkers zodat we onze klanten steeds de beste service mogelijk kunnen bieden.

Bij Hout – Bois van Steenberge streven we ook naar een zo kort mogelijke levertermijn en een hands-on customer service, waarbij we ons profileren als vertrouwde partner die meedenkt met de klant en altijd the extra mile gaat.

Daarnaast is Hout – Bois van Steenberge een FSC® en PEFC® gecertificeerd bedrijf waar duurzaamheid voorop staat. Wij hanteren een bewuste exploitatiestrategie van uniek verantwoord hout, het meest ecologische en hernieuwbare bouwmateriaal ter wereld. Het is onze missie om een internationale ambassadeur van duurzaam hout te zijn en zo het pad te effenen voor een duurzame manier van bouwen.

D7 C6 D510 9 E26 4 FE0 B2 EB 9 DF66046 ACB1

Visie

Hout – Bois van Steenberge wil zijn positie als marktleider in België op vlak van de levering van traditionele bekisting versterken.

Daarnaast willen we uitgroeien tot de Europese marktleider inzake naaldhout, plaatmateriaal en gemodificeerd hout. Wij willen dit realiseren aan de hand van een lowcoststrategie in combinatie met een coninue zoektocht naar producten met een hogere toegevoegde waarde, een diepgaande analyse van de aan- en verkoopmarkten en een sterke investering in human capital.

Bovendien streven we naar een positie als Europees marktleider in het aanbieden van het grootste assortiment gecertificeerd hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het is dan ook ons doel om tegen 2025 enkel nog gecertificeerd hout te verhandelen.

A544 B1 E9 1 A62 452 F 871 F E201 D5342 E0 F

Hout – Bois van Steenberge wil ook blijven investeren in een duurzaam bedrijfsbeleid. Concreet weerspiegelt zich dit in het verantwoord omgaan met energie en milieu, in combinatie met het behalen van de nodige certificaten en het actief op zoek gaan naar manieren om nóg duurzamer te werk te gaan op alle niveaus. Daarnaast willen wij hout en platen naar voor schuiven als duurzaam bouwmateriaal en hun toepassingen blijven uitbreiden.

Wij stimuleren onze medewerkers om zich continu bij te scholen en zo steeds een grondige kennis te hebben van de innovaties binnen onze sector. Daarnaast blijven we ook inzetten op de verbetering van onze operationele efficiëntie en onderzoeken we de mogelijkheden om een snelle informatieuitwisseling te garanderen.

Ten slotte streven we naar een constante optimalisatie van ons houtassortiment en een steeds betere customer service. Hiervoor baseren we ons onder andere op de steeds veranderende behoeften van onze klanten.

Kebony