Duurzaamheid

Duurzaam ontgonnen hout is het enige 100 % hernieuwbaar, bio-ecologisch bouwmateriaal. Bij Hout – Bois van Steenberge willen we een ambassadeur van duurzaam hout zijn en duurzaam bouwen – meer bepaald biobased circulair bouwen – promoten. Enkel zo kunnen we de stap zetten naar een CO₂- neutrale toekomst.

Ambassadeur van duurzaam hout

Hout – Bois van Steenberge staat niet enkel garant voor kwaliteit, maar ook voor duurzaamheid. Voor ons staat kwalitatief hout gelijk aan duurzaam geproduceerd hout, daarom besteden we veel aandacht aan de selectie van ons hout en plaatmateriaal. Zo zijn meer dan 70 % van onze producten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Steven kamenar MM Jx78 V7x S8 unsplash
D6 BD5 F6 E 7 B3 E 41 C5 AA44 F1 E7304 EB3 ED

Het is onze missie om een internationale ambassadeur van duurzaam hout te zijn en zo het pad te effenen voor een duurzame manier van bouwen.

FSC C196962

FSC®-gecertificeerd houtbedrijf

Hout – Bois van Steenberge is al decennialang een FSC®-gecertificeerd bedrijf. FSC® staat voor Forest Stewardship Council, een internationale non-profit organisatie die in 1993 opgericht werd door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, milieuorganisaties en sociale bewegingen.

FSC® streeft wereldwijd naar een duurzaam bosbeheer door het strikt navolgen van ecologische, economische en sociale regels.

Ons licentienummer: FSC®-C196962.

Meer info
368 C8 BF3 BB0 E 4 B1 B 9 B26 93 BD9514 BE08

Sustainability is a way of life

PEFC v S INVEST

PEFC

Hout – Bois van Steenberge is al decennialang een PEFC-gecertificeerd bedrijf. PEFC - of languit ‘Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes’ – is opgericht in 1999 en is intussen wereldwijd uitgegroeid tot het grootste certificatiesysteem dat een duurzaam bosbeheer garandeert.

PEFC streeft naar een milieuvriendelijk, economisch leefbaar en sociaal gunstig bosbeheer. Ze doen dit in de vorm van regels en criteria waarvan de strikte naleving gecontroleerd wordt door onafhankelijke auditeurs. Dit impliceert een nauwe samenwerking tussen de verschillende verenigingen voor natuurbehoud, de industrie, de wetenschappelijke wereld, de consumenten en de overheid. Hierbij staat de openheid voor dialoog, het streven naar een consensus, transparantie, periodieke beoordeling en een continue verbetering centraal.

Koop je als consument een houtproduct met PEFC-label, dan ben je zeker dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Ons licentienummer: PEFC /07-32-84

Meer info