Over ons

De geschiedenis van Hout - Bois van Steenberge

Hout – Bois van Steenberge wordt in 1903 opgericht door Joseph van Steenberge wanneer hij een houthandel overneemt in het centrum van Zottegem. Het is de typische houthandel van toen, waar de plaatselijke bevolking met paard en kar wordt beleverd. Zijn zoon Paul van Steenberge vervoegt het bedrijf in 1939 en breidt het bedrijf nationaal uit tijdens de jaren ’50 en ’60. Het familiebedrijf evolueert snel tot een toonaangevende specialist inzake hout en plaatmateriaal, met als gevolg een verhuis in 1963 naar het huidige 5 hectare grote terrein in Zottegem-Elene. Na het plotse overlijden van Paul van Steenberge in 1969, wordt hij opgevolgd door twee van zijn zonen, Marc en Luc, die al enkele jaren actief zijn in het familiebedrijf. Onder leiding van de derde generatie wordt het familiebedrijf verder uitgebouwd, inclusief modern machinepark. De broers opteren voor een diversicatie binnen de bouwsector door de oprichting en overname van verschillende bedrijven. Ze besluiten uiteindelijk om elk hun eigen weg te gaan en de verschillende bedrijfstakken op te splitsen.

A544 B1 E9 1 A62 452 F 871 F E201 D5342 E0 F

Hout – Bois van Steenberge wordt in 1903 opgericht door Joseph van Steenberge. Een familiebedrijf in hart en nieren dat snel evolueert van traditionele houthandel naar toonaangevende specialist inzake hout en plaatmateriaal. Sinds eind 2020 staat de vierde generatie aan het roer, nadat Marc van Steenberge de fakkel doorgegeven heeft aan zijn dochter Véronique van Steenberge en haar man Benoît Clarysse. Zij runnen het bedrijf in tandem met algemeen directeur Jean-Pierre Noël.

DSC00033

Wij combineren onze jarenlange ervaring en knowhow met een innovatieve kijk op de toekomst. Zo kunnen we anticiperen op de steeds evoluerende behoeften van onze klanten en gaan wij oplossingsgericht te werk. Dit doen we samen met ons team van houtspecialisten die de nieuwste tendensen en technieken op vlak van naaldhout en plaatmateriaal van dichtbij opvolgen.

Team Hout Bois van Steenberge

Hout – Bois van Steenberge staat voor absolute flexibiliteit en maatwerk. Dankzij ons modern machinepark en een doorgedreven customer service kunnen we onze klanten hout en plaatmateriaal op maat aanbieden. Bovendien beschikken we over een grote houtvoorraad die ons toelaat kort op de bal te spelen. Van hout schaven tot gecertificeerd drenken,you name it, we do it.

0 B4 EC1 F2 625 A 4093 BFAE C17 BCA4548 C1 kopie

Bij Hout – Bois van Steenberge geloven we stellig in een ecologische way of life. Daarom zetten we volop in op duurzame alternatieven voor traditionele bouwmaterialen en blijven we investeren in nieuwe technieken en materialen die cruciaal zijn voor duurzaam bouwen. Wij zijn dan ook trots op onze status van FSC® en PEFC® gecertificeerd bedrijf, de ultieme bekroning van ons werk met uniek verantwoord hout.

9 Q6 A0522